Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
- 4 ψωμάκια για burger
- 4 φύλλα μαρούλι
- 4 φέτες τομάτας
- 3 φέτες μπέικον
- 4 φέτες cheddar
- 100 γραμμάρια κρέμα βαλσαμικού BBQ Kalamata Papadimitriou
Για το μπιφτέκι κοτόπουλο:
- 700 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
- 40 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 50 γραμμάρια φρυγανιά
- 2 σφηνάκια σόδα υγρή
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα φέτας:
- 200 γραμμάρια φέτα
- 50 γραμμάρια γάλα
- 30 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Τοποθετείτε τον κιμά κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη φρυγανιά, την υγρή σόδα, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ζυμώνετε πολύ καλά, μέχρι να ξεκινήσει ο κιμάς να κάνει μικρές ίνες, πλάθετε σε μπιφτέκια και τα αφήνετε να ξεκουραστούν, σκεπασμένα για περίπου 20 λεπτά στην κατάψυξη.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε τα μπιφτέκια καλά και από τις 2 μεριές.
Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τελειώνετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για άλλα 14-16 λεπτά.
Τα τελευταία 4 λεπτά, προσθέτετε στο ταψί με τα μπιφτέκια τις φέτες μπέικον να ψηθούν και 1 λεπτό πριν τοποθετείτε το cheddar πάνω στα μπιφτέκια και τα ψωμάκια να ζεσταθούν.
Όση ώρα ψήνονται τα μπιφτέκια σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την κρέμα φέτας, την φέτα, το γάλα, το ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία κρέμα.
Τοποθετείτε πάνω στο ψωμάκι πρώτα την κρέμα φέτας, μετά την τομάτα, το μαρούλι, από πάνω το μπιφτέκι με το cheddar, πάνω του το μπέικον και τελειώνετε με την κρέμα βαλσαμικού BBQ και το κλείνετε με το ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου