Υλικά Συνταγής
για 4 άτομα- 2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να βγάλει το κεντρικό κόκαλο αφήνοντας
- το ψάρι ολόκληρο)
- 2 μικρά φινόκιο (μαραθόριζες), σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο, σε μπαστουνάκια
- 1 κολοκύθι, σε μπαστουνάκια
- 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ), ακέρωτο
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Αλατίζουμε εξωτερικά τα ψάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, το καρότο, το κολοκύθι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και τα ξύσματα. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με αυτά εσωτερικά τα ψάρια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC. Απλώνουμε 2 διπλά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε κάθε ψάρι στο κέντρο ενός φύλλου λαδόκολλας και διπλώνουμε το χαρτί σαν φάκελο. Κλείνουμε καλά τις άκρες με αλευρόκολλα (αλεύρι και νερό σε παχύρρευστο χυλό), χρησιμοποιώντας πινέλο.
Bάζουμε τους φακέλους με τα ψάρια σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο.
Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου