Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Παστίτσιο ριγκατόνι

Υλικά Συνταγής

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  •  αλάτι
  • Για τη σάλτσα κιμά
  • 1 /2 κιλό κιμά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερυ
  • 2 καρότα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  •  λίγο νερό
  • 1 δαφνόφυλο
  •  ξυλάκι κανέλας
  •  αλάτι πιπέρι
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • Για την κρέμα
  • 1.200 γρ. γάλα
  • 6 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αβγά χτυπημένα
  •  αλάτι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση Συνταγής


Στο μπλέντερ βάζουμε το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ και τα ψιλοκόβουμε ή τα ψιλοκόβουμε στο χέρι .
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον ψήνουμε ανακατεύοντας για 1' και ρίχνουμε τις ντομάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30'. Προς το τέλος του βρασμού ρίχνουμε δαφνόφυλλο και κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Θέλω ο κιμάς να είναι αρκετά ζουμερός στο τέλος. Αφήνουμε τα μυρωδικά να αρωματιστούν για 5'-10' και τα αφαιρούμε.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας τακτικά αφήνουμε να βράσει και να πήξει.
Βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό 3' λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στον κιμά και προσθέτουμε τη μισή κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο. Μην σας τρομάζει αν οι σάλτσες είναι αρκετά ζουμερές. Θα ρουφήξουν καλύτερα τα ριγκατόνι και θα γίνουν τέλεια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά να μπει μέσα στα ριγκατόνι. Όχι σε στρώση όπως το κλασικό παστίτσιο. Η κρέμα θα γεμίσει την τρύπα του ριγκατόνι και θα σκάει στο στόμα σε κάθε δαγκωνιά. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ºC για 30' να κάνει ελαφριά κρούστα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου