Υλικά Συνταγής
- ½ κιλό κανταΐφι
- 1 βιτάμ
- 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας... ότι προτιμάται)
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί φυτική κρέμα
- Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση Συνταγής
Ξαίνουμε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κανταΐφι με το λιωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.
1η κρέμα
Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο κανταΐφι.
2η κρέμα
Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου