Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Σεκέρ παρέ

Υλικα Συνταγής

Για τη ζύμη

  • 130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. αμύγδαλα με φλούδα

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. νερό
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 30 γρ. τζίντζερ σε φέτες

Εκτέλεση Συνταγής


Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό για 5-7 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ 2-3 κ.σ. από το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το αλάτι, το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Κόβουμε τη ζύμη σε 20 κομμάτια και πλάθουμε σε μπαλάκια.
Μεταφέρουμε τα κομμάτια από τη ζύμη σε δυο ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα και βάζουμε 1 αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού πιέζοντας ελάχιστα για να δημιουργήσουμε ένα βαθούλωμα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό από το πορτοκάλι, το τζίντζερ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρει μία βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ. Αφήνουμε 2-3 ώρες να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρουμε.

Tip

Είναι από τα λίγα γλυκά που βάζουμε το καυτό σιρόπι σε καυτό γλυκό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου