Υλικά Συνταγής
- 1 κιλό κεράσια
- 700 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση Συνταγής
Βάλτε γάντια και ποδιά γιατί το κεράσι είναι ένα φρούτο που λερώνει εύκολα. Βγάλτε τα κοτσανάκια και πλύνετε τα, κοιτώντας ποιο είναι χτυπημένο για να το αφαιρέσετε από το σύνολο.
Πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ώστε να πέφτουν μέσα τα ζουμάκια, βγάλτε τα κουκούτσια με ειδικό εργαλείο και πετάξτε τα. Υπολογίστε ότι για το ένα κιλό κεράσια θα χρειαστείτε μισό φλ. τσαγιού νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίξτε μέσα τα καθαρισμένα κεράσια και μόλις πάρουν μία βράση χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε νερό και ζάχαρη, δυναμώστε τη φωτιά και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, ξαφρίζοντας τους αφρούς που μαζεύονται στην επιφάνεια.
Μόλις το γλυκό δέσει ρίξτε τις 2 κουταλιές του χυμού από λεμόνι να πάρει κι άλλες βράσεις ,για μισή ώρα με 40 λεπτά.
Θα ξέρετε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν αρχίσει να κολλάει πάνω στην κουτάλα.
Αν τη δείτε πολύ σφιχτή προσθέστε λίγο νεράκι και αφήστε το πάλι να βράσει για 2-3 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει και μοιράστε τη σε αποστειρωμένα βάζα. Όταν κρυώσουν τελείως, τα τοποθετούμε στο ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε τα βάζα, τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου