Υλικά Συνταγής
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 2 κουτ. σούπας Flora soft με βούτυρο
- 1 κιλό μοσχαράκι σε κομμάτια
- 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 250 γρ. τυρί ρεγκάτο
- λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
Εκτέλεση Συνταγής
Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο απ' όσο υποδεικνύει η συσκευσία, σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη 1 κουταλιά βούτυρο. Τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα ή χύτρα ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί προσθέτουμε το μοσχάρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί δυο-τρεις φορές και προσθέτουμε το ντοματάκι. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο μπαχάρι και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, ελέγχοντας κάθε τόσο το νερό, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
Στη συνέχεια παίρνουμε ατομικά πήλινα σκεύη (ή ένα μεγάλο κεραμικό σκεύος)και τοποθετούμε στον πάτο τους μια μεγάλη πρώτη στρώση από ζυμαρικά. Ρίχνουμε από πάνω το μοσχαράκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ τρίβουμε το ρεγκάτο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά έως ότου ενωθούν εντελώς τα υλικά. Με ένα κουτάλι απλώνουμε σε κάθε σκεύος το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι. Τοποθετούμε τα πήλινα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου