Υλικά Συνταγής
Για 4-6 άτομα
Μαρινάδα
- 250 ml ξίδι
- 250 ml νερό
- 3-4 φύλλα δάφνης
- Κόκκοι πιπεριού
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζετε το γάλα σε γυάλινο ή πήλινο σκεύος. Βάζετε μια σχάρα μέσα στο σκεύος και ακουμπάτε επάνω τις ρέγγες. (Οι ρέγγες και όλα τα αλμυρά ψάρια ξαλμιρίζουν καλύτερα όταν βρίσκονται στη μέση του γάλακτος ή στη μέση του νερού, απ’ ότι στη βάση, γιατί το αλάτι πηγαίνει στη βάση).
Αφήνετε τις ρέγγες μέσα στο γάλα για 3 ώρες. Βγάζετε και σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στο μεταξύ, βράζετε τα υλικά της μαρινάδας για 15-20 λεπτά.
Προσθέτετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αφήνετε στην άκρη.
Σε πιατέλα βάζετε μια στρώση από τις ρέγγες , βάζετε επάνω ροδέλες από κρεμμύδια και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν οι ρέγγες και τα κρεμμύδια.
Περιχύνετε με τη μαρινάδα, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη βάζετε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου