Υλικά Συνταγής
για 6 άτομα
- 2,5 κιλά αγριογούρουνο
- 2 φύλλα δενδρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνη
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη ζάχαρη(2 κ.σ )
- 2 -3 νεροπότηρα κόκκινο κρασί
- 2 μεγάλα κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ελαιόλαδο
- ξεφλουδισμένες ντομάτες & χοντροκομμένες
- 3 κ.σ σταφίδες
Εκτέλεση Συνταγής
Τεμαχίζετε το κρέας σε μεγάλα φιλέτα και το βάζετε σε μία μεγάλη λεκάνη Προσθέτετε το δενδρολίβανο, τη δάφνη, πιπέρι, αλάτι, λίγη ζάχαρη και σχεδόν μια κανάτα κόκκινο κρασί και αφήνετε χαμηλά στο ψυγείο να μαριναριστεί για 48 ώρες.
Ζεσταίνετε λάδι, τσιγαρίζετε τα κυδώνια και αφού ροδίσουν καλά, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη να καραμελώσουν. Αδειάζετε σε ταψί και περιχύνετε με λίγο κρασί, ζάχαρη, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
Αφαιρείτε κομμάτι κομμάτι το κρέας από τη μαρινάδα και τ’ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Ανάβετε το μάτι, βάζετε λάδι στο τηγάνι και περιμένετε να ζεσταθεί. Σωτάρετε σιγά σιγά τα φιλέτα.
Προσθέτετε το ζωμό από τη μαρινάδα, τις ντομάτες και ανακατεύετε. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και σταφίδες.
Αδειάζετε σ’ένα ταψί .
Τοποθετείτε και τα 2 ταψιά(Το ένα με τα φιλέτα αγριογούρουνου και το άλλο με τα κυδώνια) στο φούρνο στους 180 ο για μία ώρα η μέχρι να πήξει η σάλτσα του κρέατος.
Σερβίρετε ζεστά.
Πηγή: Ηλίας Μαμαλάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου