Υλικά Συνταγής
Υλικά για 28-30 κομμάτια:
- 1 λίτρο γάλα
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
- 150 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 180 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
- το ξύσμα ½ πορτοκαλιού
- 1 συσκευασία (450 γρ). φύλλο κρούστας για γλυκά
Για το σιρόπι:
- 300 γρ. ζάχαρη
- ½ λίτρο νερό
- Η φλούδα και ο χυμός ½ πορτοκαλιού
Εκτέλεση Συνταγής
Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο γάλα, το μισό σιμιγδάλι και το υπόλοιπο γάλα ζεσταμένο. Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτε το υπόλοιπο σιμιγδάλι, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε.
Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 ορθογώνια κομμάτια. Τοποθετείτε δύο κομμάτια βουτυρωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη μία άκρη τους βάζετε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα. Τυλίγετε σε μικρό ρολό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
Ψήνετε τα γαλακτομπουρεκάκια στους 180° C 45΄μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5’-6’ και τα δένετε καλά. Όταν κρυώσουν τα ρολά τα περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου