Υλικά Συνταγής
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 τεμάχιο ψαρονέφρι (300 γρ.)
- 2 συσκευασίες σπιτικό ζωμό ψυγείου βοδινό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλ. λίγο φρέσκο θυμάρι
- 1 φλ. νερό ζεστό
- 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- μπόλικο πιπέρι
- 500 γρ. ταλιατέλες
- ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι, πεκορίνο ή παρμεζάνα
Εκτέλεση Συνταγής
Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για 2-3'. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πίνουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το τριμμένο καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό ψυγείου και το ζεστό νερό ή λευκό ξηρό κρασί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
Αραιώνουμε το γιαούρτι σε μπολ με λίγη από την σάλτσα. Περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι . Έχουμε βράσει τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 6'. Έτσι όπως στάζουν, τις ρίχνουμε µε τσιμπίδα στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί . Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου